Pas godt på dit tøj

Den bæredygtige vask

Når vi vasker vores tøj, er det faktisk det der slider mest, udover at det slider, har det også en påvirkning på miljøet.

Hos BY KRAGH går vi op i at fortælle dig hvordan du bedst muligt passer på dit tøj, når du er i vores fysiske butik.

Derfor har vi lavet denne side med vaske og produkt info, så vi stadig har muligheden for at for fortælle dig hvordan du bedst muligt passer på dit tøj, så det bevarer den gode kvalitet.

Vi har derfor samlet 6 trin, der kan gøre en lille forskel i forbindelse med miljøreducering af vask, samtidig med at du skåner dit tøj og det bevarer den gode kvalitet.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål til din ordre eller dit produkt.

 

  1. Vaskemiddelet:

Når du vasker dit tøj, er det ikke nødvendigt at komme for meget vaskemiddel i. Det er også muligt at købe naturligt vaskemiddel, som har en meget mindre belastning på miljøet. Der findes mange naturlige alternativer til skyllemiddel, som fx naturlige olier, der ofte kan købes i din lokale helse butik.

  1. Brug dit tøj mere end en gang:

Meget tøj behøver slet ikke vaskes, mange jeans ifølge anvisningen fra producenten angiver at det ofte er nok at lufte dem eller ganske enkelt at fryse dem. Dette gælder også for andre produkter end jeans.

Husk altid at læse vaskeanvisningen for produktet hvis du er i tvivl om hvordan du skal behandle varen. Hvis tøjet ikke er plettet, så luft det ud i stedet.

  1. Vask med en lavere temperatur:

Den temperatur, der angives i vores vaskeanvisning, betyder faktisk den højeste vasketemperatur – dette betyder derfor at du ofte kan vaske dit tøj på mindre temperatur end højst angivet.
Det meste tøj vil også blive rent ved lavere temperatur.

       4.  Mængden:

Vent med at starte din vaskemaskine til du kan fylde den helt op. På denne måde kan du nemt spare flere vaske om året. Sortér altid dit vasketøj efter farve og den valgte vasketemperatur.

  1. Undgå at tørretumble:

Tørretumbleren er en stor synder når det kommer til belastning på miljøet, derfor anbefaler vi at du hænger tøj tøj op eller ligge tørre det i stedet.

  1. Second hand:

Vi anbefaler dig i stedet for at smide dit tøj ud, at give det til genbrug, Second Hand butikker, eller måske sy det om, så det kan få liv på ny. Mulighederne er uendelige når du har passet godt på dit tøj.

Alt i alt er det vigtigt for dit tøj og miljøet at du passer godt på det, ved at gøre den lille forskel.
Vi tror på dig!